duminică, 6 iunie 2010

Un nou CERC misterios a apărut în Anglia Sunday, June 6, 2010 3:46 AM

Un nou si misterios cerc aparut intr-un lan de rapita galbena din apropierea orasului britanic Marlborough a fost creat, spun specialistii, pe baza “celei mai frumoase teoreme matematice din lume”.

Complexul disc, ce masoara 90 de metri in diametru, a fost depistat sambata, la o distanta de numai 40 de kilometri de un alt cerc, aparut cu numai doua saptamani in urma langa fortul Old Sarum datand in Epoca de Fier.
Lucy Pringle, o cercetatoare axata pe descifrarea cercurilor din lanurile agricole a fost pusa in incrcatura de ceea ce pare a fi un cod binar ascuns bazat pe numere complexe incifrat in forma.
Pornind din centru catre extremitati, specialistii sugereaza ca algoritmul are o legatura cu teorema lui Leonhard Euler e^(i)pi+1=0, considerata una dintre cele mai frumoase ale matematicii. Lucy Pringle a adaugat chiar ca schita ar putea face trimitere si la anumite tonalitati muzicale.
De-a lungul anilor, cercurile din lanuri au fost asociate cu succesiuni diatonice (notele clapelor albe ale pianului), frecvente incifrate in fiecare segment al cercului actual, ce pot fi cantate la pian. Singura explicatie posibila si care acopera toate raspunsurile este ca atat acesta, cat si toate celelalte cunoscute, au fost realizate de oameni.
Decupat intr-un camp de orz, cercul Barbury Castle este o reprezentare grafica a primilor zece digiti ai lui Pi, unul dintre cele mai fundamentale simboluri matematice. Imaginea a fost un exemplu a ceea ce este cunoscut ca un fractal sau tipar geometric. A fost rezolvat de astrofizicianul Mike Reed, care a vazut o poza a cercului si a facut conexiunea matematica.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu