sâmbătă, 10 iulie 2010

Architectură extraordinară - Marina Bay Sands

Rezervatia Marina Bay Sands este situata chiar in inima orasului Singapore, la 20 de minute de Aeroportul International Changi.
   Inaugurarea rezervatiei a avut loc ieri, iar piscina de la ultimul etaj a atras atentia tuturor. Piscina "infinita" este proiectata in asa fel incat sa para ca se intinde la infinit. In realitate, insa, marginea piscinei este cu aproximativ un centimetru sub nivelul apei. Scurgerile de apa, prin urmare, ajung intr-un bazin hidrografic situat mai jos, iar apoi este pompata inapoi in piscina.
   Conceptul se spune ca a fost inspirat de intinsele terase de orez din Bali, Indonezia.
   Piscina de la ultimul etaj se contopeste cu orizontul
   "Marina Bay Sands va reprezenta un pivot pentru turismul din Singapore, turism care se va dezvolta", a declarat, ieri, la inaugurare, magnatul Sheldon Adelson. Hotelul enorm, care domina orizontul din Singapore, are 2560 de camere si apartamente, o flota de restaurante, un bucatar celebru, zone comerciale, teatre, un muzeu si un pavilion de cristal.
Statiunea are nevoie de 10.000 de angajati si ar trebuie sa genereze pana la 48 de milioane de lire pe an.
Intrarea in cazinoul hotelului costa 50 de lire pe zi si nu duce lipsa de vizitatori. Thomas Arasi, presedintele si CEO al statiunii, a declarat ca se asteapta ca hotelul sa atraga 70.000 de vizitatori pe zi, adica 18 milioane de persoane pe an.
Rezervatia ar fi trebuit sa se deschida in 2009, dar termenul a fost amanat din cauza lipsei materialelor si a fortei de munca, dar si a crizei economice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu