luni, 28 iunie 2010

Îngerii şi semnele zodiacale

   De când ne naștem, suntem sub protecția Îngerilor. În planul astral exista entități pe care unora le este ușor să le vadă, altora să le audă, celor mai mulți din noi le este însă ușor să le simtă. Îngerii ne sunt daţi pentru a reusi sa trecem cu bine prin viață, indiferent care sunt întâmplările pe care le avem de trăit. Unele tradiții ezoterice susțin că fiecare zodie este guvernată nu doar de câte o planetă, ci și de câte un înger.

   Este bine sa aflăm cine sunt aceștia, ce capacități ne pot oferi și cum putem lucra împreuna cu ei pentru a ne împlini menirea acestei vieți.
   Este foarte important să devenim conștienți de prezența lor și să învațăm să le descifrăm mesajele, căci rolul lor este să ne prevină, să ne sfătuiasca și să ne îndrume astfel încât orice "căzătură" sa fie atenuată și cu maxim de învatatura primită.

Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioară
Balanţă Scorpion Săgetător Capricorn Vărsător Peşti


   Berbec
   Malahidael - Îngerul curajului.
   Nativii din Berbec primesc curajul lui Malahidael. Voința și puterea devin forțe spirituale dinamice care pot fi folosite în viața de zi cu zi pentru binele celor din jur. Malahidael va sprijini orice efort creativ pe care îl veți depune în lumea materială, vă va da curajul să mergeți până la capăt, chiar dacă asta nu vă prea stă în fire. În paza lui veţi reuşi să terminați tot ce ați început cu atâta entuziasm și, mai ales, să faceți acest lucru fără a vă simți sacrificați.
   Malahidael vă mai face un dar, poate, cel mai importat, vă dă imaginea potențialului vostru spiritual. Vă arată în orice acțiune mică pe care o faceți zi de zi, faptul că menirea voastră este, de fapt, una spirituală, de permanentă evoluție pentru ca acțiunea curajoasa din plan material să devină acțiune curajoasă în plan spiritual.
   Acest înger vă va deschide ochii astfel încât să vedeți adevăratele motive ale acțiunilor voastre și vă ferește să deveniți fanatici sau despotici în încercarea de a controla viața altora. El este cel care poate transforma tendința spre agresivitate în pace interioară.
   Este bine să nu uitați că puteți beneficia de ajutorul Arhanghelului Mihail, care vă poate ajuta să transcedeți orice limitări mentale și emoționale și să descoperiți planul divin aflat în spatele oricărei acțiuni.

   Taur
   Asmodael - Îngerul Răbdării.
   Nativii din Taur primesc puterea răbdării de la Asmodael.
   Dorințele noastre, chiar dacă sunt de ordin material sau spiritual, sunt apanajul zodiei în care ne-am născut și ele, până la urmă, motivează orice acțiune din viața noastră. Răbdarea este cea care ne susține perseverența.
   Îngerul Asmodael este cel care transformă dorința pentru posedareade lucruri pământești în cea de a accede la noi nivele de cunoaștere spirituală. El dă consecvența Taurului și o transformă chiar într-o valoare intrinsecă a acestei zodii. Astfel, dintr-o zodie dominată de lumea materială și de concret, cu ajutorul lui Amodael, Taurii pot deveni ființe spirituale mai preocupate de suflet decât de trup. El îi ferește pe Tauri să devină prea materialiști și prea fixați în părerile lor, la care ajung sa țină ca la ochii din cap, fără a avea vreun fundament logic.
   Taurii mai pot beneficia de asistența lui Aniel care îi poate ajuta să treacă de la pasiunea obișnuită la iubirea spirituală, în relația cu partenerul de viață. Din acest punct până la descoperirrea iubirii Divine nu mai este decăt un pas, ușor de făcut în paza îngerilor vostri și a credinței.

   Gemeni
   Ambriel - Îngerul gândurilor pure.
   Nativii din Gemeni primesc puterea lui Ambriel, îngerul menit să țină departe de ei gândurile prin care le-ar putea face rău celor din jur și dăruindu-le, în schimb, puterea de a vedea soluții simple la probleme dificile, soluții care să nu răneasca pe nimeni și care, de obicei, presupun doar comunicare reală.
   Comunicarea este limbajul iubirii, iar îngerul Ambriel vă aduce aminte acest lucru de fiecare dată. Comunicarea este puterea voastră, a Gemenilor, și tot ea poate deveni o armă de temut, fie că este vorba de comunicare verbală sau scrisă. Dar aceeași comunicare este scara pe care Gemenii pot urca la cer, căci nu există o adevarată comunicare în plan uman fără comunicarea cu Divinitatea. Doar oamenii care păstrează legatura permanentă și dialogul cu Dumnezeu pot communica cu adevărat cu semenii lor, iar îngerul Ambriel face acest lucru mai ușor. Până nu veți invăța că dialogul Divin alimentează dialogul vostru cu oamenii, nu veți putea merge mai departe.
   Ambriel sporește înțelegerea propriei dualitați și dă posibilitatea Gemenilor să poată înțelege o situație dificilă din cel puțin două puncte de vedere. El îi transforma în buni negociatori de conflicte, si le dă puterea de a simți compasiune pentru ambele părți implicate. Astfel, inteligența lucreaza în favoarea iubirii și înțelegerii între oameni.
   Și Gemenii pot beneficia de puterea lui Aniel, care nu doar rafinează dorințele, dar poate, de asemenea, să le sporească mult capacitatea de a absorbi noi cunostințe la un nivel care să depășească superficialitatea lor.

   Rac
   Muriel - îngerul grijii pentru ceilalți.
   Nativii din Rac primesc binecuvântările îngerului Muriel, cel care oferă sprijin emoțional în situațiile cele mai dificile.
   Hrana emoțională este importantă, fie că vine de la un părinte, de la un maestru sau de la un sfătuitor. Racii sunt foarte capabili să ofere această hrană, doar că uneori se uită pe sine și pot deveni blazați și deprimați. Îngerul Muriel îi ajută să dăruiască fără a pierde nimic și să primească înmiit orice bucurie, el le dă capacitatea de a decodifica corect emoțiile oricui și de a crea acea atmosferă benefică în care orice om să se simtă în stare să își exploreze emoțiile. Muriel le dă Racilor capacitatea de a înțelege universul propriilor emoții și de a nu mai reacționa impulsiv în situații care cer un pic de rațiune.
   Tot Muriel îi ajuta pe Raci să depășească foamea de afecțiune pe care aceștia o simt, și să devină mai siguri pe ei și pe menirea lor în viață, fără a se autovictimiza. El ajuta şi la administrarea nevoilor de bază din punct de vedere spiritual. De exemplu, în loc să mănânci pentru a-ți satisface nevoile de afecțiune, să înveți să îți hrănești spiritul cu lucruri care te bucură cu adevărat cum ar fi cunoștințe7 despre lumea spirituală.
   Voi, Racii, mai puteți beneficia și de ajutorul lui Rahab, un înger care vă dă puterea de a pătrunde cu mintea misterele lumii văzute și nevăzute și astfel să vă dezvoltați lumina sufletului până dincolo de7 marginile universului spre binele tuturor.

   Leu
   Verchiel - Îngerului puterii controlate.
   Nativii din zodia Leu sunt susținuți de Verchiel pentru a învața să își țină puterea sub control.
   Constiința de sine trebuie să devină maximă în ceea ce îi privește pe lei, căci un om care nu își cunoaște puterea asupra celorlalți, poate face foarte mult rău. Nu contează dacă sunt atribute negative ale puterii, cum ar fi egoismul sau centrarea pe sine, sau atribute pozitive, cum ar fi creativitatea și încrederea în forțele proprii.
   Important este pentru Lei să știe de ce sunt în stare si într-un sens și în celălalt.
   Dacă au tendința de a fi egoiști, Verchiel îi ajută să devină conștienți și să nu mai facă rău în încercarea de a ieși în evidență cu orice preț, dacă nu sunt conștienți de capacitățile lor creatoare, acelașii înger îi ajută să se pună în slujba semenilor.
   Conștiința de sine este un atribut natural al leilor și Verchiel îi ajută ca astfel să devină conștienți și de menirea de lideri spirituali pe care o au de fapt.
   Tot el îi ajută pe Lei să își constroleze și chiar să își anihileze tendința de a-i domina pe ceilalalți. Pe măsură ce Leii învață să caute și să contempleze prezențele divine din viața lor, liniștea se va așterne în inima lor, iar creativitatea va atinge cote înalte.
   Leii mai pot fi protejați și îndrumați de Rachmiel, care transformă orice acțiune egoistă în compasiune, orice vorbă lipsită de blândețe în mângâiere pentru cel în nevoie. Rachmiel este îngerul compasiunii și învață leii să se dăruiască și să se uite pe sine în iubirea pentru cei de lângă ei.

   Fecioară
   Hamaliel - îngerul virtuţii.
   Nativii din Fecioară primesc darul virtuții de la îngerul Hamaliel.
   Acest dar este important căci fara el Fecioara devine mult prea critică și hiper-analitică în relațiile cu ceilalți. Acest înger o ajută pe Fecioară să înțeleagă că, în general, oamenii nu au nevoie de cineva care să le spună în permanență ce nu pot face sau fac greșit, ci de oameni care să le spună ce fac bine sau, mai ales, ce pot face.
   Hamaliel dă Fecioarei puterea de a rezista stresului și de a duce o sarcină la bun sfârșit indiferent cât efort presupune acest lucru. Astfel Fecioarele devin buni cercetători, oameni care învață cel mai bine din propria experiență și extrem de atenți la detaliile care pot face uneori diferența între "viață și moarte" între "efemer și veșnic".
   Verchiel dă posibilitatea Fecioarelor de a analiza pe ceilalți fără a-i judeca, de a-i iubi fără a-i eticheta și de a-i sluji fără a aștepta nimic in schimb. Tot el va ajuta Fecioarele să treacă de aparențele lumii fizice și să ajungă să înțeleagă rațiunile divine din spatele fiecărei întâmplări, fie ea și nefericită.
   Verchiel învață Fecioarele să caute prezența oamenilor nu pentru a-i face dependenți de ceea ce au ele de oferit, ci pentru a oferi ceea ce au aceștia nevoie.
   Fecioarele mai pot fi ajutate de Tzadikiel care le poate ajuta să își extindă orizontul de percepție și înțelgere al conștiinței în plan fizic, emoțional, mental și spiritual. Acesta orientează orice demers de învațare către acumularea de iubire și înțelepciune.

   Balanţă
   Uriel - Îngerul dorințelor constructive.
   Nativii din Balanță primesc ajutorul lui Uriel care ține sub control dorințele distructive. Nevoia de echilibru și armonie este cea care ține această zodie în parametrii optimi. Uriel este cel care dă Balanței puterea de a crea echilibrul și de a-l menține chiar dacă asta presupune efort continuu, care în mod obișnuit ar obosi pe oricine altcineva. Uriel este cel care se opune impunerii păcii prin război. El este cel care ajută Balanța să mențină echilibrul interior și exterior prin utilizarea de mijloace sociale, artistice și estetice. Uriel este cel care face din Balanță o creatoare a armoniei în Univers, căci dincolo de planul fizic, Balanțele pot lucra și în plan spiritual și este bine să facă acest lucru în deplină cunostință de sine.
   Uriel vă va ajuta să creați armonie, dar fără a vă pierde armonia interioară, lăsându-vă spațiu pentru exprimarea de sine și încărcarea propriilor baterii. Doar așa puteți ajunge la echilibrul dintre dorințele voastre emoționale, mentale și spirituale, care să vă permită să accedeți la următorul nivel de existență în armonie cu divinitatea.
   Pe masură ce întregul vostru sistem de valori se echilibrează, v-ați gasi puterea și bucuria de a vă exprima creativ sentimentele și trăirile și veți putea media orice conflict fără a ține partea nimănui, ci numai adevărului divin din voi și ceilalți.

   Scorpion
   Barbiel - Îngerul transformării.
   Nativii din Scorpion primesc ajutorul lui Barbiel, cel care transformă mania în compasiune. Scorpionii se află pe o cale spirituală încă de la naștere și au de trecut tot felul de probe ale vieții.
   Multe din aceste probe au reușit să vă scoată de pe această cale spirituală, mai ales la trecerea de la adolescență la vârsta adultă când cerințele corpului și ego-ului vostru v-au despărțit de esența voastră divină. Zodia voastră este cea care trebuie să facă față celor mai puternice impulsuri sexuale din tot zodiacul și aceste impulsuri nesatisfăcute se pot transforma în acțiuni pline de agresivitate și ură.
   Barbiel este cel care va ajuta să țineți aceste impulsuri7 sub control și să nu vă lăsați pradă lor. Totuși lupta pe care o duceți cu planul dorințelor sexuale nu rămâne fără rasplată, căci odată stăpânite energiile sexuale, ele devin forța întregii voastre vieți.
   Barbiel este cel care va pune în lumină până și cele mai întunecate și mai nevăzute coltișoare ale ființei voastre pentru ca astfel să le cunoașteți și să le stăpâniți. Chiar dacă vă așeazați foarte ferm pe calea spirituală, voi Scorpionii tot mai sunteți distrași de dorințe emoționale și sexuale. Transformarea acestora în dorințe spirituale se face cu ajutorul lui Barbiel care vă ajută să luați cele mai bune decizii în acest sens și să rezistați fără frustrare oricaror ispite.
   Scorpionii mai pot beneficia de pretecția Arhanghelului Mihail care le dă posibilitatea de a lupta de partea luminii, mai întâi împotriva întunericului din propria minte și apoi împotriva întunericului conștiinței celor care au pierdut calea. Nu trebuie să ai o armă ca să fii razboinic, este suficient să îți liniștești mintea și să o cureți de gânduri, orientând-o ca pe o antenă spre divinitate.
   Orice dorință înfrântă în plan fizic devine o trambulină pentru evoluția spirituală.

   Săgetător
   Adnachiel - Îngerul puterii iubirii.
   Nativii din Săgetător primesc puterea lui Adnachiel care aduce iubire divină în locul iubirii umane. Ambiția voastră caracteristică are nevoie să fie canalizată cu iubire către iubire. Abia atunci dorințele omenești devin motorul vieții spirituale și devin aspirații, intuiții și nevoie de absolut. Adnachiel este cel care vă va ajuta să porniți în călătoria spirituală fără a avea nevoie să ajungeți, ci doar să călătoriți. El aprinde în inima voastră nevoie de a ajunge ACASĂ în spațiul acela dincolo de spațiu și timp în care sufletul se întâlnește cu creatorul său.
   Săgetătorii au ambiții mari, dar și aspirații spirituale importante. Îngerii pot fi şi surse de informație, dar pot să vă și orienteze în acțiunile din viața de zi cu zi. Ei vă pot aduce lumea spirituală mai aproape și vă pot face să vedeți mai clar ceea ce urmează.
   Viața voastră se află sub protecția lui Adnachiel care vă dă puterea de a înțelege și de a-i ajuta și pe ceilalți să înțeleagă că în spatele fiecărei acțiuni umane se află o direcție divină și o rațiune divină.
   El este cel care vă face răbdători cu cei ce nu știu și dornici de a oferi iubire, mai ales celor care, aparent, nu o merită.
   Pe voi vă va mai ajuta Aniel cel care vă va face să asimilați cunoașterea și să o folositi pentru binele celorlalți în directia progresului spiritual.

   Capricorn
   Haniel - îngerul revelării divinităţii.
   Capricornii pot primi puterea de a percepe Divinul în orice acțiune umană de la Haniel. De fapt, calea vieții Capricornilor este ajutată de mai mulți îngeri guvernatori ai pământului, pentru că nativii au de făcut față unor cerințe complexe atât în planul existenței de zi cu zi, cât și în planul existenței spirituale. Este nevoie de o întreagă armată de îngeri pentru ca nativii capricorni să depașească nevoia de control în plan uman și să se dedice idealurilor spirituale.
   Ambiția este cea care își spune cuvântul în orice acțiune a capricornilor. Haniel este cel care îi ajută pe capricorni să transforme viața spirituală din ideal în acțiune concretă.
   Deși Capricornul este un semn dens de pământ, el este precum muntele al cărui vârf întâlnește cerul.
   Haniel vă va ajuta în momentele în care începeți o nouă acțiune și vă va ajuta să nu pierdeți direcția spirituală. El vă face generoși cu timpul și resursele voastre și mai ales iertători cu cei care vă greșesc. Acest înger are grijă ca orice nouă cunoștință să fie asimilată eficient.

   Vărsător
   Gabriel – Îngerul adevărului.
   Nativii din Vărsător primesc puterea adevărului revelat de la Gabriel.
   El îi ajută să rostească și să transmită adevărul în orice acțiune pe care o întreprind. Caracteristica Vărsătorilor este faptul că ei reprezintă legătura între nevoile personale și cele general umane.
   Vărsătorii sunt căutători ai adevărului și pentru asta crează sisteme de gândire prin care să se înconjoare de oameni care să le împărtășească idealurile. Ei pot părea egoiști multora dintre semeni.
   Gabriel le dă Vărsătorilor bucuria cunoașterii adevărului şi a răspândirii acestuia în grupuri din ce în ce mai mari de oameni. Tot el le dă capacitatea de a insufla idealuri înalt spirituale.
   Gabriel este mesagerul Domnului și este cel care le aduce în permanență Varsatorilor informații, dar nu direct, ci prin intermediul intuițiilor, revelațiilor, semnelor. El îi îndeamnă să nu țină pentru ei această cunoaștere divină și să o folosească pentru a inspira mari grupuri de oameni pentru a-i face conștienți și pe aceștia de menirea lor divină.
   Tzadqiel îi mai poate ajuta, el fiind îngerul compasiunii, vă va da puterea de a ține cont de nevoile oricărui om atunci când își urmăresc planurile spirituale. El dă Vărsătorilor capacitatea de a schimba sisteme sociale, dar în coordonatele compasiunii și grijii față de ceilalți.

   Pești
   Barakiel - Îngerul credinței.
   Nativii din Pești primesc de la Barakiel capacitatea de a face diferența între cunoaștere și credință. Asta este una dintre cele mai mari provocări spirituale din viata voastră. Peștii sunt cei care resimt cel mai puternic dualitatea personalitate - suflet.
   Barakiel îi învață să își cunoască atât personalitatea cât și sufletul și să facă din două un întreg divin. El asistă Peștii în efortul lor de a-și înțelege instinctele și să-și înalțe mintea deasupra lor prin constiinta intuitivă. Voi, Peștii, traiți în permamență cu conștiinta existenței celorlalți, cu durerile și cu trăirile lor, pe care le resimțiți acut. Barakiel vă ajută să învățați să le alinați și să construiți în oameni conștiința faptului că pot muta munții din loc cu un strop de credință.
   Metatron, considerat cel mai puternic dintre îngeri vă va ajuta cu orice ocazie în care veți mai face un pas pentru dezvoltarea voastră spirituală. El vă va susține conștiința faptului că fiecare ființă este expresia divinității pe pământ și fiecare acțiune se realizează în contul mântuirii.


Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioară
Balanţă Scorpion Săgetător Capricorn Vărsător Peşti


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu